Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu v Jablonci zkomplikuje od pondělí rozsáhlá obnova inženýrských sítí v centru města  

01. 09. 2019 | 10:15

Dopravu v Jablonci nad Nisou zkomplikuje od pondělí rozsáhlá obnova inženýrských sítí v centru města. Práce zcela uzavřou křižovatku ulic Poštovní a Budovatelů včetně mostu k ulici U Balvanu. Uzavírka potrvá zhruba do konce listopadu a příští rok na jaře budou ale práce pokračovat, řekla ČTK mluvčí magistrátu Jana Hajná. Po objízdných trasách bude od pondělí jezdit městská doprava. Už dnes ráno přestala mezi Libercem a Jabloncem jezdit tramvaj. Končí ve Vratislavích nad Nisou a dál ji nahradily autobusy.

jablonec 2019-05-30 krizovatka budovatelu-postovni
Ilustrační foto

Stavba v centru Jablonce je první etapou rozsáhlé obnovy inženýrských sítí, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. Práce měly začít už v červenci, ale pak je magistrát musel kvůli zpoždění při výběru dodavatele posunout na srpen. Kvůli námitkám, které podali čtyři Jablonečané ke stavebnímu řízení na dešťovou kanalizaci, se nakonec zahájení stavby posunulo až na září. O to méně teď stavbaři na práce mají.

"V ulici Budovatelů bychom rádi dokončili rekonstrukci křižovatky zhruba do poloviny objektu lázní, v ulici Poštovní vzhůru až po vchod do polikliniky. Plyn musí být v polovině října opět propojený, do konce listopadu musí být hotové dočasné povrchy ulic a vrácené koleje. Hodně bude záležet na počasí," řekl vedoucí odboru rozvoje města Otakar Kypta. Stavba by podle něj měla pokračovat znovu na jaře příštího roku.

Objízdné trasy povedou na Liberec ulicemi Skřivánčí a Vodní a z ní vlevo ulicí U Nisy do Liberecké ulice a dál k okružní křižovatce Tovární. Ve směru od Liberce bude objízdná trasa vedená od kruhového objezdu v Tovární Libereckou ulicí na křižovatku s Vodní ulicí, do které budou moci odbočit všichni kromě nákladních automobilů delších než 12 metrů. Ty budou muset pokračovat Libereckou ulicí a Budovatelů až na křižovatku s ulicí U Nisy. "Žádáme řidiče, aby pečlivě sledovali dopravní značení a jeho aktuální změny," řekl náměstek primátora Jakub Chuchlík (Piráti).

Po náhradních trasách budou jezdit také autobusy MHD. "Termín uzavírky je na začátku školního roku, proto jsme se více zaměřili na školní autobusy. Linka 133 bude mít upravenou trasu, aby zvládla obsloužit i ZŠ Liberecká," řekl ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar. Cestující podle něj musí počítat s tím, že vzhledem ke změně dopravního režimu ve městě mohou mít autobusy MHD oproti jízdnímu řádu zpoždění. Podrobné informace o objízdných trasách jsou na webových stránkách města www.mestojablonec.cz a na www.jabloneckadopravni.cz.

čtk