Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dotazník Ministerstva vnitra ČR ukáže, jak se Jablonečané cítí bezpečně

27. 10. 2020 | 15:10

Jablonec nad Nisou se zapojil do testování k projektu Ministerstva vnitra ČR v oblasti prevence kriminality, tzv. Map budoucnosti II. Jeho cílem je zlepšit spolupráci mezi městskou a státní policií, zvýšit informovanost obyvatel o kriminalitě i jejich důvěru k policejním složkám.

Jablonec nad Nisou. Archivní foto
Archivní foto

„Zmíněný projekt by měl našemu městu a jeho občanům přinést lepší zacílení policejních hlídek do rizikových oblastí, a to díky přístupu k detailním datům o kriminalitě na území města. To by se ve svém důsledku mělo projevit snížením kriminality, zvýšením bezpečnosti a vyšší objasněností trestné činnosti páchané na území Jablonce nad Nisou,“ vysvětluje Tomáš Svačina, manažer prevence kriminality MP Jablonec nad Nisou.

Nejprve je však nutné sesbírat data, která pak bude možné porovnat. Proto žádá městská policie Jablonečany o spolupráci: „Vyplňte dotazník, jehož výsledky by nám měly říci, jaký je pocit bezpečí občanů na začátku projektu a jaký bude na jeho konci. Počáteční data sbíráme do konce roku 2020, druhý dotazník bude připravený na konci pilotního provozu na podzim 2021. Prosím, zapojte se do krátké ankety hodnotící současný pocit vašeho bezpečí. Vaše názory jsou pro nás velmi cenné,“ tvrdí Svačina.

Anketní dotazník je třeba vyplnit do konce letošního roku. Zveřejněný je na odkaze: http://www.regiopartner.cz/pruzkumy/index.php/189766/lang-cs

JN/Jana Fričová