Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Harrachov uzavřel 16. sezónu ČEZ SkiTour klasikou. Seriálu se zúčastnilo přes 11 tisíc lyžařů

13. 03. 2023 | 16:37

Poslední letošní zastávka seriálu SkiTour byla pro organizátory pořádnou výzvou. Harrachov si na svou premiéru vybral nepříliš vlídné počasí, lyžaře to ale neodradilo. Do bílých stop se vydalo celkem přes 400 běžkařů, a to od těch nejmenších až po zkušené sběratele trofejí. Celého seriálu včetně rekordní ČEZ Jizerské 50 se zúčastnilo přes 11 000 závodníků.

skitour1
Foto od pořadatele

Po teplém pátku přišla do Harrachova studená sobota a přinesla s sebou pořádnou chumelenici. Dopoledne patřilo tradičně dětem na Mini SkiTour, od benjamínků po starší žáky a žákyně. V Harrachově se představilo celkem 125 dětí, na které čekaly kratší okruhy od 500 m do 3 kilometrů. Chumelenice nechumelenice, malí velcí běžkaři si to užili jak se patří!

V pravé poledne přišel čas na delší závody. Sobotní závodní den v Harrachově nabídl hned trojici tras klasikou, a to na 40, 20 a 10 kilometrů. Lehce zaváté stopy byly pořádným oříškem i pro náš profesionální mazací servis SWIX, ale vyplatilo se! Na nejdelší 40kilometrové trati zvítězil o necelou minutu Petr Knop před legendárním Stanislavem Řezáčem, mezi ženami triumfovala Vendula Ryšavá.

Na kratší 20kilometrové distanci vyhrála Adéla Ročárková a Tomáš Veber, zatímco v nejkratším závodě proťali cílovou pásku Tomáš Znamenáček a Zuzana Kubíčková. Desetikilometrový závod pod patronací České televize ale nebyl úplně poslední tečkou za 16. sezónou seriálu SkiTour. V podvečer všechny závodníky i širokou veřejnost odměnil písničkář Pokáč na ČEZ Mini Energy Festu v srdci Harrachova, po kterém následovalo vyhlášení absolutních výsledků letošní sezóny.

TZ Harrachov/Hana Veselá