Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Harrachovský hotel Karolína přestaví majitelé na apartmány. Projekt za 240 milionů korun začne na jaře

23. 02. 2021 | 12:05

Jeden z nejstarších hotelů v krkonošském středisku Harrachov na Jablonecku čeká nákladná přestavba. Investiční společnost Europa Investment Property chce roubenou chalupu z konce 19. století přestavět na luxusní apartmány hotelového typu. Projekt za 240 milionů korun začne na jaře. Poptávka po podobných ubytovacích zařízeních u tuzemských turistů roste. Zvlášť tam, kde lokalita celoročně nabízí pestré množství aktivit, uvedl v tiskové zprávě obchodní ředitel společnosti Filip Navrátil.

harrachov Karoliona2a
Foto - zdroj: www.karolina-hotel.cz

Původně tříhvězdičkový hotel Karolína se 75 lůžky stojí v Harrachově na Novém Světě nedaleko sklárny. "Projekt je součástí naší dlouhodobé strategie cílit na rozvoj tuzemského turismu. Připravujeme podobné projekty ještě v lázeňských lokalitách, jako jsou Luhačovice nebo maďarské lázeňské centrum Hévíz," doplnil Navrátil. Developer slibuje zhodnotit potenciál historické budovy, která původně nesla název Krakonoš, i celého místa v blízkosti hlavního tahu I/10 do Polska.

"Hlavní myšlenkou je citlivá fúze mezi historickým odkazem a současným způsobem života. Dominantou je a nadále bude hlavní historická budova," popsal záměr architekt Jiří Soukup. Půjde podle něj o citlivou rekonstrukci budovy. "Aby se obnovilo její postavení a očistila se od všech neodborných zásahů a přístavků z dob minulých," uvedl architekt. Původní objekt doplní další. Areál bude průchozí, rozdělený na čtyři části se samostatnými vchody, součástí budou i obchodní prostory, kavárna s pekárnou, wellness nebo parkoviště.

Harrachov patří k největším krkonošským střediskům v Libereckém kraji, v zimě nabízí osm kilometrů sjezdových tratí a desítky kilometrů tratí pro běžkaře. Oblíbeným cílem turistů je i v létě. Město má 1400 stálých obyvatel a podle údajů z Českého statistického úřadu 74 registrovaných ubytovacích zařízení se zhruba 4000 lůžky. Ubytovací kapacity jsou ale ve skutečnosti výrazně vyšší, ve městě jsou totiž desítky apartmánových bytů. Europa Investment Property nabízí zájemcům možnost se na novém harrachovském projektu finančně podílet nákupem dluhopisů.

čtk