Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec má alokovanou částku 1,5 milionu na výstavbu domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek

06. 10. 2019 | 6:00

Ještě do konce října je možné v Jablonci nad Nisou na oddělení dotací požádat o dotaci z Programu podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2019. Město má ve svém rozpočtu alokovanou částku 1,5 mil. korun a finanční prostředky jsou určené na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek.

dumILustr
ilustrační foto

„Jediný rozdíl oproti minulosti je ten, že program nepodporuje odkanalizování novostaveb,“ konstatuje vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová. O investiční dotaci mohou žádat majitelé rodinných a bytových domů v katastrálním území Jablonce nad Nisou, získat mohou 50 % z celkových způsobilých výdajů, maximálně však 50 tisíc korun na jednu bytovou jednotku. Žádosti je možné předkládat do 31. října 2019, akce musí být realizovány nejpozději do konce října příštího roku. Podrobné informace jsou na úřední desce a webu města v části Magistrát, sekce Životní situace – Finance.

JN/Jana Fričová