Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec nad Nisou zahájí rok 2020 s rozpočtovým provizoriem, bezproblémově to tak praktikuje už dvacet let

12. 12. 2019 | 16:43

Rok 2020 zahájí Jablonec nad Nisou tradičně s rozpočtovým provizoriem. Rozhodli o tom dnes jablonečtí zastupitelé. V lednu se bude na přípravě rozpočtu intenzivně pracovat a zastupitelstvo jej dostane 20. února, řekl náměstek primátora Milan Kouřil (ANO), který dnes materiál zastupitelstvu předkládal. Tento postup město uplatňuje přes 20 let a komplikace to zatím nikdy na začátku roku nezpůsobilo.

JNradnice JablonecMIC
archivní foto

Odbory a městské organizace mají na svůj chod v prvním měsíci příštího roku dvanáctinu prostředků s nimiž hospodařily letos. "Chod města v lednu přijde na 75 milionů korun," doplnila vedoucí odboru ekonomiky Renata Vítová. Z toho více než 17 milionů korun bude stát fungování městských příspěvkových a obchodních organizací. Do schválení rozpočtu neplánuje Jablonec nové investiční akce, bude ale financovat ty, které začaly loni. Platit bude také své úvěry a další dlouhodobé výdaje podle splátkových kalendářů a platných smluv.

Pro letošní rok připravil Jablonec rozpočet s rekordními výdaji 1,26 miliardy korun, příjmy měly být zhruba o 270 milionů korun nižší. Schodek krylo město zůstatky na svých účtech a ve fondech. V plánu byly pro letošní rok investice za zhruba 372 milionů korun. Největší akcí je výstavba pavilonu intenzivní péče v Nemocnici Jablonec.

Aktuálně už díky vyšším příjmům a přijatým dotacím příjmy a výdaje města dosáhly bezmála 1,486 miliardy korun, z toho téměř 426 milionů korun představují investice.

čtk