Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec nahradí letos setkání ke Dni učitelů netradičním způsobem, pedagogové obdrží osobní dárky s věnováním

27. 03. 2021 | 13:05

Statutární město Jablonec nad Nisou každoročně pořádalo ke Dni učitelů 28. března společná setkání s pedagogy i ostatními zaměstnanci škol obvykle v krásném prostředí městského divadla. Nepříznivá situace letos, bohužel, takové společenské akce neumožňuje. Město ale chce dát učitelům jasný vzkaz, že na ně ani v této abnormální době nezapomnělo. V kanceláři náměstka pro oblast humanitní Davida Mánka tak vznikly dárky, které tradici poděkování učitelům neporuší ani v letošní složité situaci.

učitelka woman-5584680 1280
Ilustrační foto

„Význam důstojného připomenutí Dne učitelů nemůže zastínit ani současný lockdown, museli jsme jen vymyslet jinou formu,“ říká David Mánek a pokračuje: „V pátek 26. března postupně navštívím všechny školy zřizované statutárním městem a předám pro každého z učitelů malý osobní dárek v podobě bonboniér v dárkových kazetách s věnováním. Ty jsme speciálně pro tuto příležitost nechali potisknout školními motivy. Symbolicky tak posíláme našim učitelům trochu sladké energie pro jejich další práci. Chceme alespoň tímto gestem vyjádřit, jak si vážíme toho, jakou práci právě oni v době pandemie odvádějí. Bez plnohodnotného vzájemného sociálního kontaktu, odkázáni jen na online prostředí, je to neuvěřitelně náročné jak pro učitele, tak pro děti a rodiče. Všichni se s tím ale vypořádávají velmi dobře. Udržet co nejvyšší laťku při online způsobu výuky znamená vynaložit spoustu energie, času a psychických sil. A za to, že to učitelé v našich základních, ale i mateřských školách stále skvěle zvládají, jim patří obdiv a poděkování. A to nejen v den jejich svátku.“

JN/Jana Fričová