Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec zrušil od středy úřední hodiny, k jednání je možné se telefonicky objednat. MHD je ještě víc omezena

24. 03. 2020 | 15:06

Jablonec nad Nisou od středy zrušil úřední hodiny magistrátu. K jednání se ale bude možné telefonicky objednat, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová. Radnicí a úřední budovou v Komenského ulici podle ní denně projde až tisíc lidí, a riziko nákazy novým koronavirem je tak pro úředníky příliš velké. Proto se rada města rozhodla úřední hodiny pro veřejnost až do odvolání zrušit.

jablonec radnice Mad j50
Foto: Mad

"Magistrát od středy bude vyřizovat úřední záležitosti po celý týden, ale pouze telefonicky objednané klienty, přičemž objednání je možné pouze na konkrétní čas tak, aby se minimalizoval počet klientů v budovách," doplnil tajemník magistrátu Marek Řeháček. Objednat se klasicky přes internet, ale ani prostřednictvím sms není podle něj možné. "Kapacity jsou omezené a je třeba vyřizovat pouze vážné a neodkladné záležitosti klientů," dodal tajemník. Zdůraznil, že návštěvníci mohou do úřadu jen s rouškou nebo jinak zakrytými dýchacími cestami.

Kvůli úbytku cestujících ve veřejné dopravě a snížení rizika šíření onemocnění COVID-19 čeká od čtvrtka další omezení i městskou dopravu v Jablonci. Na polovině městských linek se od čtvrtka zcela zastaví provoz. Platí to nejen pro školní linky a noční linku, ale také pro autobusy linek 102, 103, 105, 112, 113, 116, 118, 119 a 120. Zachovaný zůstane provoz na městských linkách 106, 107, 108, 109, 110 a 114 a také na příměstských linkách do Bedřichova, Maxova, Rychnova u Jablonce, Hrabětic a Janova.

Linky městské a příměstské dopravy v Jablonci budou většinou jezdit podle sobotních jízdních řádů, na příměstských linkách se intervaly prodlouží. "I nadále žádáme cestující, aby nenastupovali do autobusů bez zakrytých úst a nosu. Zakrytí může být i provizorní šálou, šátkem či nákrčníkem," řekl Luboš Wejnar z Jablonecké dopravní.

čtk