Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec podpoří investiční plány městské nemocnice a pohotovost více jak 20 miliony

01. 03. 2024 | 10:17

Statutární město Jablonec nad Nisou uvolní pro městskou nemocnici ze svého rozpočtu 20,5 mil. korun. Peníze jsou určené na provoz lékařské pohotovosti a na investice. Zastupitelé tento výdaj odsouhlasili na svém únorovém zasedání.

JNnemJBC03
archivní ilustrační foto z jablonecké nemocnice

„Půl milionu korun je vyrovnávací platbou na zajištění lékařské pohotovosti pro tento rok. Dvacet milionů korun je příspěvek města na investiční plány nemocnice,“ konstatuje jablonecký primátor Miloš Vele.

Nemocnice Jablonec hodlá 20 mil. korun použít na plánované rekonstrukce. „Patnáct milionů je určených na rekonstrukci 4. patra pavilonu chirurgie, rekonstrukce dvou výtahů v pavilonu interny vyjde na 4 mil. Kč a za jeden milion korun rozšíří nemocnice počet nadstandartních pokojů,“ doplňuje primátor Vele.

JN/Jana Fričová