Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec poskytuje dotaci z městského programu na odkanalizování rodinných nebo bytových domů

04. 07. 2020 | 7:25

Městský dotační program Podpory technické infrastruktury podporuje odkanalizování rodinných nebo bytových domů, které dosud nejsou napojené na veřejnou kanalizaci, včetně novostaveb, pokud majiteli schválila prvokolovou žádost městská rada v předchozích letech.

Jablonec radniceNew
Ilustrační foto

Žádosti o dotaci z programu se podávají ve dvou kolech na oddělení dotací jabloneckého magistrátu. V tom prvním předloží žadatel tzv. projektový záměr a pokud jej radní schválí, pak žádá o dotaci, kterou schvaluje dle požadované výše rada nebo zastupitelstvo města. „Dotace činí 50 % způsobilých výdajů, maximálně však 50 tis. Kč na jednu bytovou jednotku. Způsob předkládání a hodnocení žádostí je podrobně popsán v programu pro rok 2020 na webových stránkách města. Dotace je vyplácena ex-post, závěrečné vyúčtování příjemce předkládá nejdříve k 1. březnu 2021,“ vysvětluje vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová s tím, že příjímání žádostí pro rok 2020 začalo 1. dubna.

Jablonečtí radní tak na konci června schválili dvě žádosti o dotace na čistírny odpadních vod a dva projektové záměry, z nichž jeden byl na domovní čističku odpadních vod, druhý na vybudování kanalizační přípojky.

Podrobné informace: www.mestojablonec.cz, odkaz Magistrát – Životní situace – Finance – Program podpory výstavby technické infrastruktury