Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec prodává pozemky v elektronických aukcích přes aplikaci na městském webu

02. 12. 2021 | 17:50

Statutární město Jablonec nad Nisou přichází se změnou v prodejích pozemků. Pořídilo nový software, tzv. virtuální aukční síň, kde se pozemky draží v elektronické aukci. Zájemce má možnost vstoupit do systému prostřednictvím městského webu.

JabloNec vez3letecky
Foto: JN

„Všichni zájemci o koupi městského pozemku v elektronické aukci se nyní už nebudou hlásit osobně na majetkoprávním oddělení jabloneckého magistrátu a podávat žádosti, ale nově vyplnění přihlášku do elektronické aukce přes aplikaci,“ říká jablonecký náměstek primátora pro ekonomiku a správu majetku Milan Kouřil.

Nový systém prodeje pozemků je umístěný na úvodní straně městských webových stránek www.mestojablonec.cz v hlavní liště pod ikonou Prodej pozemků. „Zde jsou pozemky aktuálně určené k prodeji na výstavbu rodinných domů či pozemky pro developerskou výstavbu. Každý zájemce se do elektronické aukce přihlašuje sám prostřednictvím formuláře,“ vysvětluje postup účasti na elektronické aukci Libuše Pavízová, vedoucí oddělení správy majetku jabloneckého magistrátu s tím, že po přihlášení do aplikace dostane zájemce pozvánku s potřebnými informacemi včetně všech nastavených podmínek. Důležitou povinnost před samotnou aukcí představuje úhrada vypsané jistiny.

JN/Jana Fričová