Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec se opět připojí k akci Hodina Země 2021. Den Země se změní na týden

26. 03. 2021 | 5:40

Také Jablonec nad Nisou se připojí ke Dni Země, a to nejen Hodinou Země 2021. Program pro celé rodiny připravil DDM Vikýř. A to pochopitelně při dodržení platných vládních opatření.

jablonec kostel Anna02 menší
Foto: JN

Stejně jako v předešlých letech se město připojí k celosvětové akci Hodina Země 2021. Zhasne nasvícení čtyř jabloneckých architektonických památek. „Od 20:30 na jednu hodinu zhasneme nasvícení kostelů sv. Anny a Dr. Farského, kapičky ve Mšeně a památníku v Tyršových sadech,“ říká Pavel Kozák, vedoucí odboru technického jabloneckého magistrátu.

Kvůli epidemické situaci rozplánoval DDM Vikýř Den Země na celý týden, od úterý 20. do úterý 27. dubna. „Připravili jsme naučnou stezku v Tyršových sadech. Na stromy rozmístíme tabulky s QR kódy, do kterých jsme ukryli kvízy, hádanky atd. Děti si kódy nahrají do telefonu a doma úkoly vyplní. Výsledky nám pak zašlou a Vikýř pro ně připraví drobnou odměnu,“ vysvětluje ředitelka domů dětí a mládeže Martina Šípková.

JN/Jana Fričová