Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec se zhluboka nadechl. Dnes se otevřely školy, zítra divadlo, kina ve čtvrtek

11. 05. 2020 | 15:21

V pondělí 11. května se otevřely v Jablonci nad Nisou mateřské školy. Stejně tak žáci 9. tříd mohli začít přípravu na přijímací zkoušky ve svých školách. Ani základní umělecká škola nezůstala zavřená.

JNDEDDum Scheybal
archivní foto: Památník manželů Scheybalových

Její ředitel Vit Rakušan sdělil: „Zahájili jsme individuální výuku i výuku kolektivní, a to ve skupinách do 15 dětí. V obou případech důsledně dbáme na dodržování podmínek navržených MŠMT.“

Jablonecké kulturní a informační centrum své návštěvníky očekává od zítřka 12. května. Hana Herkommerová, pracovnice JKIC pozvala zájemce i do Památníku manželů Scheybalových, ve kterém stále probíhá výstava Viléma Heckela – Kouzlo hor.

Městské divadlo zahajuje svůj provoz také v úterý, a to plánovaným představením v  17 a 20 hodin. „Abychom dodrželi platná nařízení, zajistili jsme dvě představení tak, abychom uspokojili všechny zájemce a dodrželi povolený počet přítomných osob,“ vysvětluje ředitel divadla Pavel Žur a dodává, že snahou divadla je postupně svoji činnost obnovit i přesto, že repertoár se může změnit. „Na 27. května například připravujeme koncert ABBA v divadle pro 100,“ prozrazuje Žur.

Příznivci filmových představení se mohou těšit na čtvrtek 14. května, kdy bude zahájen provoz obou kin – kina Radnice i kina Junior. Lístky si zájemci mohou koupit on-line nebo v pokladně jabloneckého Eurocentra, která bude otevřena spolu s recepcí od 11. května. Eurocentrum samotné s pořádáním kulturních akcí do prázdnin nepočítá.

Ti, co se chtějí rozhýbat svá těla, mohou využít všech otevřených sportovních provozů v Městské hale, v atletické hale i na atletickém stadionu.

Čtenářům si mohou zapůjčit nebo vrátit knihy v oddělení pro dospělé nebo děti. Ostatní prostory jsou zavřeny. I zde pracovnice dbají na dodržování příslušných opatření.

Pro koupěchtivé se otevřely obchody

Od pondělí 11. května obchodní centrum Central Jablonec funguje v plném provozu. V noci z neděle na pondělí proběhla speciální desinfekce všech společných prostor obchodního centra tzv. antibakteriálním, antivirovým polymerovým nástřikem s dlouhodobým účinkem. Pro návštěvníky budou opět otevřeny například i prodejny s módou a další obchody a služby, a to v upravené otevírací době od 9:00 do 19:00 hodin. „V prvních dnech plného otevření budeme našim zákazníkům rozdávat malá balení dezinfekčních gelů, naši pracovníci budou i nadále dohlížet na dodržování dostatečných rozestupů a dodržování dalších opatření,“ řekl Ondřej Micka, mluvčí skupiny Crestyl a zároveň dodal, že každou hodinu preventivně probíhá častější úklid a dezinfekce.

JN/Jana Matěchová