Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec stanovil nájemné ve svých opravených bytech na 120 korun za plošný metr

07. 12. 2021 | 6:54

Oddělení správy bytových objektů opravilo další volné malometrážní byty v Prosečské a Opletalově ulici nákladem téměř 400 tis. korun. Nájem v opravených bytech o velikosti 1+1 a 0+1 město stanovilo na 120 korun/m2.

bytKlíče
ilustrační foto

V obou bytech byly opravené omítky, podlahy včetně položení nových krytin, elektro i vodoinstalace. Vybavené jsou novými kuchyňskými linkami včetně elektrického vařiče nebo sporáku. Rekonstrukcí prošla také sociální zařízení, zatímco v jednom bytě bylo třeba interiérové dveře vyměnit, ve druhém je stačilo stejně jako radiátory pouze natřít. V obou bytech město stanovilo jednotné nájemné, a to 120 Kč/m2.

Nyní budou byty zařazené do výběrového řízení zveřejněného na informační desce oddělení správy bytů ve výloze v ulici Kamenná a na úřední desce městského webu. „Prohlídky bytů se domlouvají se na konkrétní čas tak, aby se nepotkalo více zájemců najednou, poté se zkontrolují a vyhodnotí podané žádosti a rada města rozhodne o nových nájemcích,“ vysvětluje postup vedoucí oddělení správy bytových objektů Jana Jodasová.

JN/Jana Fričová