Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec věnuje výtěžek z dražby útulku Dášenka, dětská díla vynesla 16 327 korun

11. 06. 2019 | 0:15

Koncem května se v Jablonci nad Nisou konala dražba dětských prací s tématikou „Zvířecí kamarád“, kterou pořádal magistrát města ve spolupráci s Eurocentrem Jablonec nad Nisou. Výtěžek z už 22. ročníku aukce poputuje do lučanského útulku Dášenka.

dítěPes
Ilustrační foto

Poskytnutí daru organizaci Útulek Dášenka – Liga na ochranu zvířat ČR, členská organizace Jablonec nad Nisou odsouhlasili na svém jednání jablonečtí radní. „Celkem se podařilo vydražit umělecká díla dětí a žáků jabloneckých mateřských a základních škol za 16 327 korun. Výtěžek využije útulek Dášenka na nákup krmiva a poskytování veterinární péče,“ informuje náměstek primátora David Mánek a dodává: „V útulku nachází útočiště psi, kočky a jiná zvířata z celého Jablonecka. Jsem proto rád, že se tímto způsobem mohou děti a žáci zapojit do dění ve městě, a podpořit tak dobrou věc.“

Zájem jabloneckých základních a mateřských škol tvořit, ale i zájem rodičů a veřejnosti podporovat dobrou věc trvá dlouhodobě. Finanční částky získané z aukcí se postupně zvyšují. V posledních letech jsou vyrovnané. Například v roce 2017 se vydražily dětské výtvarné práce za částku 15 913 korun, v roce 2018 výtěžek činil 14 780 korun a v letošním roce prodej výtvarných prací vynesl částku 16 327 korun.