Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečáci předvedli velké srdce, Moraváci děkují. Celý výtěžek z konceru poputuje na obnovu školy v Moravské Nové Vsi

14. 09. 2021 | 12:49

V pátek 10. září patřil večer na jablonecké letní scéně benefičnímu koncertu pro Základní školu v Moravské Nové Vsi. Celý výtěžek ze vstupného ve výši 37 tisíc korun, poputuje na obnovu školy zničené červnovým tornádem. I nadále je však otevřený transparentní účet 123-3123220277/0100 ve prospěch školy v Moravské Nové Vsi, kam je možné přispívat do konce září.

ruml a sbor 65
Foto: Martin Kubišta

Na koncertě bez nároku na honorář vystoupil jablonecký rodák Ondřej Ruml a místní pěvecký sbor Iuventus, Gaude! pod taktovkou Tomáše Pospíšila, moderátorského mikrofonu se chopil jednatel společnosti Kultura Jablonec, p. o., Petr Vobořil.

Posluchače v úvodu večera přišla pozdravit také ředitelka ZŠ Moravská Nová Ves Hana Grosmannová: „Děkuji vám za všechny žáky, jejich rodiče i pedagogy. Moc si vážíme toho, co jste nám tímto koncertem vy všichni zprostředkovali. Děkujeme za pomoc. Určitě tím pomůžete doslova vstát z popela oběma našim školním budovám, které během tornáda opravdu vzaly za své. Nyní jsme už trochu někde jinde než před dvěma měsíci, protože aspoň u jedné budovy máme už vyměněná okna a střechu pod fólií, nyní čekáme na střešní tašky. Dokonce jsme 6. září dokázali už přivítat šest tříd. Vy Jablonečáci jste předvedli velké srdce a my Moraváci si toho opravdu moc vážíme.“

Foto: Martin Kubišta„V Moravské Nové Vsi jsem osobně byl. Když si vzpomenu na torza domů, školy a všeho ostatního, vím, že naše pomoc bude mít konkrétní efekt. Nyní jsme zhruba na čtvrt milionu korun a věřím, že do konce září vybereme částku, která škole umožní postavit se pevně znovu na nohy. Za myšlenku Jablonečáci Moravě jsem moc vděčný a děkuji všem, kdo na pomoc přispěli i přispějí,“ uzavřel své slovo náměstek jabloneckého primátora David Mánek a předal ředitelce školy květiny.

„Už v minulosti jsme pořádali benefiční koncerty a víme, že se na Jablonečáky můžeme spolehnout, že na ně přijdou a pomohou. Vzpomínám na krásný koncert v kostele sv. Anny, kde vystupoval Štěpán Rak. Také tehdy jsme pomáhali Moravě, když ji zasáhla povodeň. A byly i další. Jsem rád, že dnes všechno vyšlo včetně počasí a že když jsme oslovili Tomáše Pospíšila i Ondřeje Rumla, tak oba okamžitě souhlasili a vzdali se honoráře. Za to jim děkuji,“ připomněl Petr Vobořil.

Foto: Martin Kubišta„Díky za pozvání, jsem rád, že můžu hrát zase doma a ještě pro dobrou věc,“ zahájil své vystoupení Ondřej Ruml, jemuž předcházela samostatná část v provedení Iuventus, Gaude! Společně si pak připravili několik písní v závěrečné části koncertu. Pokud litujete, že jste benefiční koncert Jablonečáci Moravě nemohli navštívit, můžete se podívat na jeho záznam, a to do konce září. Po stejnou dobu bude také otevřený účet pro charitativní sbírku. K datu 13. 9. je na účtu 233 500 korun.

Finanční pomoc formou daru statutárního města Jablonec nad Nisou oblastem postiženým tornádem, konkrétně Hodonínu, Hruškám a Moravské Nové Vsi, budou ve čtvrtek 16. září projednávat zastupitelé. „Dohodli jsme se, že finanční dar budeme směřovat na konkrétní subjekty, a těmi že budou základní nebo mateřské školy v těchto třech místech,“ dodává primátor města Jiří Čeřovský.

Foto: Martin KubištaJN/Jana Fričová