Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecká sportovní hala bude celý víkend patřit fotbalovému turnaji pro všechny generace

17. 01. 2020 | 14:35

Od pátku 17. do neděle 19. ledna bude jablonecká sportovní hala patřit fotbalovému turnaji pro všechny generace. Součástí programu budou také exhibice walking a freestyle footballu či novinky TEQBALL.

fotbal indoor-soccer-4760027 1280
Ilustrační foto

V pátek dopoledne jsou připravené semináře o pohybové gramotnosti dětí z mateřských škol společně s praktickými ukázkami. V 10 hodin pak vypukne fotbalový turnaj, v němž se jako první na hřiště postaví týmy dětí ze 3. tříd základních škol Libereckého kraje. „Mrzí mě, že nemohu být kvůli pracovním povinnostem právě na seminářích, ale odpoledne na turnaj určitě dorazím, abych viděl děti i dospělé v akci přímo v naší městské hale“, říká náměstek primátora David Mánek, který si je vědom toho, jak je důležité, aby děti měly dostatek pohybu a nezůstávaly pouze doma u počítačových her. „Kladem sportovního víkendu je to, že se jej mohou aktivně zúčastnit všechny generace, od malých dětí až po seniorskou veřejnost,“ pochvaluje si náměstek.

Součástí sportovního programu budou také sportovní exhibice, a to ukázky walking fotbalu, což je speciální forma hry v chůzi vhodná pro starší populaci, a divácky atraktivní freestyle footballu či novinka zvaná TEQBALL. „Jde o nový druh sportu, který se hraje na zahnutém stole s míčem podobným tomu fotbalovému. Jsem na ni velmi zvědavý,“ popisuje David Mánek.

TZ/Jana Fričová