Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecké Kino Radnice rozjíždí virtuální kino s nejnovějšími filmy i premiérami

26. 03. 2020 | 13:18

Když nesmí diváci do svého oblíbeného kina, přichází kino k nim do obýváku! Virtuální doba si žádá virtuální řešení a i Kino Radnice se po dobu nuceného uzavření přesouvá do on-line prostředí. Chce tak svým fanouškům dopřát skoro dokonalý kino zážitek. Připojuje se proto do společného projektu jednosálových kin z celé republiky a rozjíždí již tento pátek 27. 3. virtuální kino - se vstupenkami a nejnovějšími filmy i premiérami.

I v době, kdy museli své provozy veřejnosti uzavřít, kinaři nezahálí. Prostřednictvím Asociace provozovatelů kin se malá kina, která jsou nastalou situací často existenčně ohrožená, dala dohromady a vznikl projekt #vašekino. Cílí na fanoušky, kteří prostřednictvím zakoupení vstupenky za symbolickou cenu 70,- Kč dají najevo podporu svému oblíbenému kinu.

Jak na to? Na webu www.kinajablonec.cz je program promítání, které startuje již tento pátek 27. března. Prostřednictvím on-line předprodeje (proklik u každého filmu v programu) si divák zakoupí vstupenku, kterou zaplatí kartou nebo bankovním převodem, a na e-mail přijde vstupenka s kódem. Cena jedné vstupenky je jednotná 70,- Kč a prodej bude ukončen vždy hodinu před začátkem projekce nebo vyčerpáním kapacity kina. Kód uvedený na vstupence je potřeba pro spuštění promítání. To bude probíhat na webových stránkách www.vasekino.cz ve čtvrtek až neděli od 20.00 a podle zájmu bude o víkendu také odpolední pohádka. Petra Handlířová z jabloneckých kin vysvětluje: “Projekt se snaží simulovat skutečné kino a tak je důležité přijít včas! Přístup bude spuštěn vždy dvacet minut před promítáním, aby diváci měli čas vyladit obraz, vypnout mobilní telefony a připravit si dostatek popcornu. A především, aby nestáli frontu, byť nyní tu virtuální, která jim může zkomplikovat přetížené připojení těsně před spuštěním filmu.”

Prodej vstupenek odpovídá kapacitě kina, v on-line systému si fanoušek vybere konkrétní sedačku ve své oblíbené řadě. Kontrolovat, jestli jste si koupili dostatek vstupenek pro všechny diváky u vás doma, samozřejmě tentokrát uvaděči nebudou. “Budeme ovšem rádi, když nám koupí více vstupenek dáte najevo, že vás kino baví a že na nás myslíte a podporujete své oblíbené kino. Jde nám především o to zůstat v kontaktu s našimi diváky a alespoň v této alternativní formě jim nabídnout zajímavé filmové zážitky,” dodává Handlířová.

A v čem je projekt #vašekino unikátní? Je to skoro jako v opravdovém kině. Návštěvník si musí zakoupit vstupenku ve svém oblíbeném kině, dvacet minut před projekcí se rozjedou reklamy a trailery a film běží bez přestávky a bez možnosti ho pozastavit nebo posunout. A v programu budou převážně filmy, které nikde jinde ještě nejsou k vidění a dokonce i některé premiéry. Tak si vyberte film, na který jste se těšili, nakupte popcorn a hurá do kina!

TZ/Petra Handlířová