Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecké pivní slavnosti za doprovodu 10 kapel nabídnou ochutnávku produkce 13 pivovarů

21. 08. 2019 | 8:51

V sobotu 24. 8. naplní centrum Jablonce nad Nisou již čtvrtý ročník Jabloneckých slavností piva. Tradice byla založena před 4 lety  v roce oslav 150 let města, nejprve jako společný projekt města Jablonce nad Nisou, pivovarského holdingu Svijany a jablonecké společnosti zabývající se kulturní produkcí, sportovní produkcí a cestovním ruchem.

Na letošním ročníku se finančně podílí zejména město Jablonec nad Nisou, pivovar Svijany zůstává, ale pivní slavnosti jsou otevřené i pro další pivovary – tradiční velké i menší regionální.

„Pivní festivaly jsou velice oblíbené, a proto jsem rád, že se nám podařilo do Jablonce nalákat tolik pivovarů a připravit program, který ocení nejen milovníci zlatého moku. Kdo ví, možná jednou Jablonecké slavnosti piva budou srovnatelné s bavorskými beerfesty, kterými žijí celá města. Inspirace z našich partnerských měst máme hodně,“ říká primátor Jablonce Milan Kroupa.

Letošní doprovodný program Jabloneckých slavností piva:

V prostoru Mírového náměstí, areálu Eurocentra, Dolního náměstí a části Komenského ulice, spojující obě hlavní pódia, se budou čepovat produkty pivovarů  Albrecht, Braník, Falkenštejn, Hoegarden, Maloskalský pivovar, Ostravar, Primátor, Rezek, Rohozec, Staropramen, Stella, Svijany a Volt. V okolí pódií bude zajištěna i dostatečná nabídka občerstvení. Celkovou organizaci včetně kulturního programu realizuje společnost SUNDISK.

„Je zachován koncept nabídky různých žánrů kvalitní hudby, bez revivalů a playbackového popu,“ řekl Martin Bauer starší z organizující společnosti SUNDISK.

Na dvou pódiích vystoupí 10 regionálních, českých i zahraničních kapel, Dolní náměstí ovládnou dětská divadélka a soutěže, další soutěže, zejména o tekuté ceny, proběhnou i pod pódii během střídání účinkujících. „V 16:45 pod pódiem na Mírovém náměstí slavnostně narazíme tradiční dřevěný sud za účasti primátora města,“,doplnil Bauer.

Hudební program:

Svijany stage:
13.00 Mladá dechovka
15.00 Hitmakers
17.00 Super Hero Killers
19.00 Mr. Loco
21.00 ATMO music

Staropramen stage:
14.00 DNA Brothers
16.00 Vymazáno z archivu
18.00 James Cole
20.00 Leif de Leeuw Band
22.00 Mňága a žďorp

TZ