Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecké Tyršovy sady ožily seniorským turnajem dvou měst v mölkky 

13. 09. 2021 | 20:34

Tyršovy sady v Jablonci nad Nisou ožily v pátek 10. září odpoledne turnajovým kláním dvou seniorských družstev Jablonce a České Lípy ve hře mölkky. Hlavním organizátorem bylo Centrum sociálních služeb Jablonec nad Nisou, s.r.o., společně se statutárním městem a místním Sokolem.

molkky 2 DSC00207
Foto: Město Jablonec

Páteční mölkky turnaj v Jablonci osobně podpořil náměstek primátora David Mánek: „Akce je vítanou součástí našeho plánu na oživení Tyršova parku, který se zrodil na začátku loňského roku. Všechny plány nám dočasně přibrzdila zavedená pandemická omezení společenských aktivit, ale myšlenka je stále živá a na zatraktivnění Tyršova parku pro Jablonečany dál pracujeme.“

Turnaj v mölkky se konal už v roce 2019 na zahradě klubu seniorů Novoveská. Loňské omezující podmínky neumožnily společné setkání, proto se tento ročník seniorského turnaje v mölkky konal jen pro Jablonečany a poprvé právě v Tyršových sadech. Rok 2021 opět umožnil konání společného turnaje, ale zástupci Liberce a Frýdlantu s ohledem na další aktivity a dozvuk léta museli svoji letošní účast odříct. A tak se o vítězi rozhodovalo jen mezi zástupci Jablonce nad Nisou a České Lípy.

Foto: Město JablonecKaždý účastník (zvláště pokud šlo o začátečníky) měl možnost si hru nejprve vyzkoušet, poté se začalo hrát dle pravidel na body. Za Jablonec se zúčastnilo 23 hráčů, Českou Lípu reprezentovalo 18 hráčů. Protože šlo o turnaj jednotlivců, vyřazovací boje se odehrávaly na pěti různých stanovištích/polích. Z každého z pěti polí vzešel vítěz, který postoupil do finálového boje o titul turnajového supervítěze. Tím se nakonec stala zástupkyně domácího Jablonce, Anna Železná.

Organizátoři připravili pro vítěze zajímavé ceny, o drobné občerstvení pro všechny hráče se postarala pekárna Jaroslava Schneidera. Při loučení zazněl příslib dalšího brzkého setkání, pravděpodobně při seniorském turnaji měst v šipkách.

Foto: Město JablonecSportovní turnaje seniorů čtyř měst - Jablonce, Liberce, Frýdlantu a České Lípy, která přibyla nedávno, se konají již mnoho let. Kromě mölkky jsou na programu utkání v několika dalších sportech, např. v kuželkách, šipkách, apod.

JN/Jana Fričová