Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecký magistrát si z dotace ve výši 360 tisíc pořídí dva elektromobily

18. 08. 2020 | 16:26

Statutární město Jablonec nad Nisou získalo dotaci na pořízení elektromobilů z Národního programu Životní prostředí ve výši necelých 360 tisíc korun. Nové elektromobily bude magistrát mít v dubnu příštího roku.

„Uspěli jsme ve výzvě Alternativní pohony Národního programu Životní prostředí s naším projektem Pořízení elektromobilů pro Magistrát města Jablonec nad Nisou a získali jsme dotaci ve výši 356 tisíc korun. Celkem za dva nové elektromobily město zaplatí 889 tisíc korun,“ konstatuje Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu.

Dva osobní vozy na elektropohon rozšíří vozový park magistrátu v dubnu příštího roku.

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

ilustrační foto

Aktuální uzavírky v jabloneckých ulicích

do 15. října budou probíhat zemní práce v ulicích Školní a Rovná v jabloneckém Kokoníně kvůli ohlášené havárii podzemního vedení plynu.

rekonstrukce plynovodu včetně přípojek, vodovodu a kanalizace si vyžádají do 30. listopadu úplnou uzavírku ulic: Soukenná, Dvorská, Kostelní, Anenské náměstí včetně chodníků a chodníků ulice U Zeleného stromu. Objízdná trasa bude vedena obousměrně po přilehlých místních komunikacích.

úplně uzavřená bude do 10. září ulice Nebeská v jabloneckých Rýnovicích. Důvodem uzavírky je zřízení vodovodní a kanalizační přípojky.

Lešení bude do 28. srpna komplikovat dopravu v ulici V Luzích před domem. Do 5. září bude stát lešení v ulici Máchova před objektem 877/4, do komunikace zasahuje v šíři 1,5 metru. Další lešení bude do konce září stát v ulici Saskova před objektem č.p.2079/32.

v ulici Československé armády bude uzavřená část u točny autobusů MHD u čp. 4844 kvůli výstavbě kanalizace, a to až do 31. srpna

další úplná uzavírka je v ulici Dalešická do 19. srpna – důvodem je rekonstrukce plynovodní přípojky. Objízdná trasa vede obousměrně ulicemi Tyršova stezka a Schovaná.

úplně uzavřené budou části ulic Sněhová a Pražského povstání. Budou zde probíhat výkopové práce pro rekonstrukci plynovodu. Uzaírka potrvá do konce srpna a objízdná trasa vede ulicemi Arbesova a Pražského povstání.

úplné i částečné uzavírky jsou v ulicích Janáčkova (částečná uzavírka), Příkrá – pěšina (úplná uzavírka), Pražská II/287 – pravý chodník (částečná uzavírka) kvůli výkopovým pracem pro uložení elektro kabelu nízkého napětí. Uzavírky potrvají do 17. září.

JN/Jana Fričová