Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecký úřad se od 10. května otevře veřejnosti i bez objednávek. Rezervační systémy ale jedou dál 

02. 05. 2021 | 16:36

Od 10. května se budovy jabloneckého magistrátu otevřou veřejnosti i bez objednání. Úřední hodiny se tak obnovují v původním rozsahu včetně úřední soboty v budově správních agend. Zachované zůstává objednání telefonicky nebo přes webovou aplikaci.

JNradnice JablonecMIC
archivní foto

„Od 10. května budou pracovníci u vstupů do radnice a do budovy správních agend v Komenského ulici budou pouze ověřovat důvod návštěvy u osob, které vstupují do objektu zjevně za jiným účelem,“ říká tajemník jabloneckého úřadu Marek Řeháček. Jiným účelem je myšlena například osobní hygiena na radničních toaletách pro veřejnost, obchodní aktivity, návštěvy rodinných příslušníků atd. „Objednávání na magistrát bude možné přes webovou aplikaci nebo telefonicky,“ ujišťuje tajemník.

Díky rozvolnění se od 10. května obnovují úřední hodiny magistrátu v původním rozsahu. „To se týká také úředních sobot u správních agend, které připadají vždy na první sobotu v měsíci. Nejdříve tedy v sobotu 5. června,“ říká vedoucí odboru správních agend Petr Karlovský a dodává, že se obnovuje také tzv. mobilní úřad, jehož prostřednictvím je možné řešit úřední záležitosti na matrice, občanských průkazech apod. „Zachovaná zůstanou také všechna hygienická opatření v budovách magistrátu, to znamená, že i nadále platí povinnost nošení roušky a používání dezinfekce,“ dodává Řeháček.

JN/Jana Fričová