Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečtí hokejisté vyjedou na led zimního stadionu až v polovině srpna, porouchala se řídící jednotka

05. 07. 2020 | 17:01

Nejen nouzový stav trápí ekonomiku sportovišť, vrásku na čele vyvolává vedení města také technický stav jednotlivých sportovních zařízení v Jablonci nad Nisou. Podle původního plánu měla být ledová plocha v městském zimním stadionu už na začátku srpna. S konečnou platností však bude moci začít hokejová příprava 13. srpna.

hokej helma
Ilustrarní foto

Své služby definitivně vypověděla řídící jednotka na zimním stadionu, která je potřebná k ledování. Proto jsme se rozhodli zakoupit novou,“ říká ekonomický náměstek Milan Kouřil. Nová vyjde na 333 tisíc korun včetně montáže, ale zvýší bezpečnost provozu ledování i ušetří finance. „Nebude totiž nutná čtyřiadvacetihodinová obsluha personálu, počítač bude všechny hodnoty hlídat sám,“ dodává Kouřil s tím, že práce na instalaci nové řídící jednotky v tuto chvíli intenzivně pokračují a o týden odložený termín ledování ohrožený není.

Přestože město musí v současné době šetřit, neboť se objevují první dopady výpadku příjmů po koronavirové krizi, chce zachovat služby, které svým obyvatelům nabízí, v nezměněném rozsahu. A jednou z nich je také zimní stadion. „Ledovat se začne sice o pár dní později, než bylo původně v plánu, přesto 13. srpna budou moci jablonečtí hokejisté vyjet na led a zahájit přípravu na sezónu, a to jak hráči 2. ligy, tak malí hokejisté, ujišťuje jabloneckou veřejnost náměstek pro oblast humanitní David Mánek.

JN/Jana Fričová