Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

K ochraně jabloneckých školek se spojily obě bezpečnostní složky, důvodem je anonymní výhrůžka napadení nespecifikované školky

07. 05. 2021 | 12:22

Policie ČR i Městská policie Jablonec nad Nisou vyzvala mateřské školy v pátek 7. května k obezřetnosti, omezení vycházek a her na školních zahradách. Obě bezpečnostní složky se spojily k ochraně školských zařízení. Důvodem je anonymní výhrůžka napadení nespecifikované školky.

děti hřiště people-2594456 960 720
Ilustrační foto

„Od rána policisté monitorují situaci kolem a ve školkách a budou v této činnosti pokračovat po dobu nezbytně nutnou,“ prohlásil plukovník Pavel Langr, ředitel Územního odboru PČR Jablonec nad Nisou.

„Na preventivních opatřeních jsme se domluvili se státní policií už ve čtvrtek odpoledne, informovali jsme všechny ředitelky a vedení města. Naši strážníci, kteří ráno jsou obvykle u přechodů, se přesunuli ke školkám, kde budeme působit i během dne tak, aby bylo strážníky vidět a aby jejich přítomnost přispěla ke zklidnění situace,“ doplnil ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Pátek 7. května je pro strážníky a policii v Jablonci složitý, neboť je čeká ještě zabezpečení fotbalového utkání na Střelnici, protože v souvislosti s pozvolna se rozvolňujícími opatřeními může na lavičky v hlediště usednout kolem tří stovek diváků. Utkání Jablonec n. N. – Teplice začíná v 18 hodin.

JN/Jana Fričová