Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kamenná lávka u Novoveské ulice v Jablonci je uzavřená, byla v havarijním stavu

08. 02. 2024 | 17:03

S okamžitou platností uzavírá jablonecký magistrát lávku přes Novoveský potok mezi ulicemi V Nivách a Novoveská. Důvodem uzavírky je havarijní stav kamenného mostku.

jablonec lavka-v-nivach-novoveska
Foto: JN

Nosná konstrukce kamenné lávky, která je propojkou mezi ulicemi Novoveská a V Nivách, je v havarijním stavu, který odhalila pravidelná kontrola. Lávka slouží pro pěší, není opatřená žádným zábradlím a chodí po ní hlavně senioři z blízkého domu s byty zvláštního určení.

Most tvoří čtyři kamenné kvádry, spáry mezi nimi jsou otevřené a chybí zábradlí. Základy i zdivo celého mostu včetně obou podpěr jsou rozvlněné a podemleté. Proto město most s okamžitou platností uzavřelo. Oddělení správy komunikací bude o dalším postupu jednat s kanceláří architektury města. Předmětem jednání bude odstranění lávky nebo případné vybudování lávky nové.

JN/Jana Fričová