Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kantorova vila se na jediný den otevře, aby se v ní představily všechny návrhy na její rekonstrukci 

21. 05. 2024 | 5:45

Zcela ojedinělá příležitost se naskytne ve středu 22. května pro milovníky architektury v Jablonci nad Nisou. Na jeden den se otevře Kantorova vila, kde se představí všechny návrhy na její rekonstrukci. Začátek je v 17 hodin.

kantorova vila exter soucasny 02-scaled-1
Kantorova vila v Jablonci nad Nisou, archivní foto

„Srdečně zveme na výstavu návrhů architektonické soutěže KANTOROVA VILA. Výstava všech došlých návrhů a autorská prezentace vítězného návrhu od týmu studia Objektor proběhne 22. května od 17 hodin přímo ve vile. Přijďte si prohlédnout významnou jabloneckou vilu a zjistit, co se chystá,“ zve Pavlína Müllerová, vedoucí kan-celáře architektury města Magistrátu v Jablonci nad Nisou.

Jablonečtí zastupitelé schválili výkup architektonicky významné Kantorovy vily v Palackého ulici v březnu 2017. Město za vilu, vrcholné dílo architekta Heinricha Kulky, zaplatilo přes 8 mil. korun. Soutěž na její rekonstrukci vyhlásilo loni v říjnu. Přihlásilo se do ní 28 účastníků, z nichž odborná porota na základě předložených portfolií vybrala pět do užšího kola. Jako vítězný byl vybraný návrh týmu Objektor architekti. Na druhém místě se umístil ateliér Malý Chmel, na třetím pak Lenka Míková architekti + OKOLO. V pětici vybraných účastníků figurovaly ještě týmy akademického architekta Davida Vávry a 0.5 studia. 

JN/Jana Fričová