Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kočkovitá šelma pobíhající po Jablonecku není žádný mazlík. Dostane-li se někomu na mušku, bude mít smůlu

17. 10. 2019 | 16:31

Kočkovitá šelma, která se už několik týdnů pohybuje kolem Jablonce, se dostala až na jednání jabloneckých zastupitelů. Ne že by se přišla podívat, ale mluvilo se tam o ní.

kočkaDum
Nahoře mazlík, dole šelma...

Veřejnost v Jablonci i kolem něj začíná být neklidná, protože radnice opakovaně vydává varování, aby lidé raději nechodili do lesa a pokud ano, aby s sebou nebrali psy a byli velice opatrní na děti. Což je v situaci, kdy venku panuje nezvykle teplé počasí a rostou tuny hub, problém.

Šelma, která je prokazatelně větší než ta největší kočka domácí, má úctyhodný akční radius. Viděna byla jak na Prosečském hřebeni, tak i u jizerskohorského Kořenova a není divu, že kočičí příběh začíná žít vlastním životem. Z historky, kdy šel pán do lesa s pěti psy a vrátil se jen se čtyřmi, protože toho pátého si vyhlédla ona kočkovitá šelma, se vyklubala fáma, kterou musela dementovat až policie.

Faktem je, že se kvůli nepolapitelné kočce pravidelně schází bezpečnostní rada města, která záležitost konzultuje s policisty, veterináři, myslivci i pracovníky zoo. Radnice už také avizovala, že šelma bude vysoce pravděpodobně  utracena. Nebude snaha vlákat ji do nástražné klece a ani se nepočítá s tím, že by byla dočasně zneškodněna narkotizační puškou a přemístěna. Pokud se kočka dostane na mušku oprávněné osobě, bude se zřejmě střílet…

uba

snímek z fotopasti