Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kraj uhradí nájem za své školy sídlící v městském objektu na tři roky předem

27. 11. 2022 | 12:26

Statutární město Jablonec nad Nisou a Liberecký kraj uzavřou tříleté memorandum vztahující se k údržbě budovy na Horním náměstí, v níž sídlí střední uměleckoprůmyslová a vyšší odborné škola (SUPŠ) společně s místní základní uměleckou školou (ZUŠ). Podle něj LK uhradí nájem za své zařízení v městském objektu na tři roky předem. Jde o stejný model jako v předešlém období.

studentNew
ilustrační foto

„Dohodli jsme se na stejném modelu memoranda i na období let 2023-2025. Krajský úřad městu opět poukáže částku za nájemné na tři roky dopředu ve výši 2,85 mil. Kč. Město za stejné období proinvestuje totožnou částku v té části školy, kterou obývá ZUŠ,“ vysvětluje podstatu memoranda mezi statutárním městem Jablonec nad Nisou a Libereckým krajem jablonecká náměstkyně pro oblast humanitní Jana Hamplová.  

V roce 2020 se dohodlo statutární město a LK na navýšení nájmu o více než polovinu na 950 tis. Kč.  Současně oba subjekty uzavřely memorandum na období 2020-2022, jehož obsahem byl závazek kraje zaplatit nájem za prostory užívané SUPŠ na tři roky předem. Závazkem Jablonce bylo nájem v budově proinvestovat. „Kraj platbu poukázal a město splnilo svou část dohody. Hotové jsou opravy a zateplení části tříd ve 4. patře, výmalby chodeb a hlavního schodiště se vstupním vestibulem. Proto jsme se rozhodli v takto nastavené spolupráci pokračovat,“ připomíná Hamplová.

Budovu, kde SUPŠ sídlí, vlastní Jablonec nad Nisou. Zároveň tu vyučuje některé obory také jablonecká ZUŠ, která využívá zhruba třetinu objektu. V minulých letech se v budově SUPŠ opravy téměř neprováděly, město řešilo pouze havarijní stavy.

JN/Jana Fričová