Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Křehká krása přestaví v Jablonci dvanáct finalistek Miss Česká republika

02. 08. 2019 | 0:00

Na přehlídce skla a bižuterie Křehká krása, která se poosmé uskuteční v Jablonci nad Nisou, se poprvé představí 12 finalistek Miss Česká republika. Na přehlídce budou mít návštěvníci možnost vidět i korunku, kterou v Jablonci vyrobili pro letošní vítězku, a speciální kolekci šperků.

přehlídkaJN
ilustrační foto

Novinářům to řekl Pavel Kopáček, předseda Svazu výrobců skla a bižuterie, který přehlídku pořádá. Návštěvníci budou také od 8. do 11. srpna volit na výstavišti svou Miss sympatie.

"Křehká krása je již nedílnou součástí prázdninového kulturního a turistického programu Jablonce nad Nisou. Návštěvníkům nabídneme čtyři dny plné zážitků v krásném výstavním areálu. Chceme podpořit tradiční bižuterní a sklářský průmysl a představit ho v plné kráse," řekl Kopáček. Věří, že by se mohlo podařit překonat loňský rekord, kdy na jablonecké výstaviště přilákala Křehká krása 12.500 návštěvníků.

K největším magnetům bude podle Kopáčka patřit Kolekce Miss České republiky, což je speciální kolekce designové bižuterie z dílen šesti jabloneckých bižuterních výrobců. Na výstavě bude mít premiéru a návštěvníci si budou moci některý ze 120 šperků i koupit. Nejlevnější jsou náramky zhruba za 300 korun, nejdražším kouskem je podle Alexandry Belingerové z Miss Česká republika kabelka za 4000 korun.

Samostatná expozice bude na přehlídce věnována sklářské výrobě na Železnobrodsku, které je známé například výrobou vinutých perlí nebo technického skla. Připravený je podle Kopáčka i program pro odborníky, který svaz organizuje ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu pro obchodníky z Ruské federace a Kazachstánu. "Představit jim chceme současnou českou bižuterii," dodal Kopáček.

čtk