Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Křišťálové údolí zahájí rok 2020 velkou módní přehlídkou, přijede Miss České republiky 2019 i obě vicemiss

07. 01. 2020 | 12:10

  Tradice pokračuje. Již pojedenácté zahájí nový rok Svaz výrobců skla a bižuterie velkou módní přehlídkou Made in Jablonec 2020, jejíž premiéra se koná ve čtvrtek 9. ledna od 17 a 20 hodin v jabloneckém Eurocentru.

missCR19
Foto: http://miss-ceske-republiky.cz/

Pro letošek je tato společenská událost, jíž se zúčastní Miss České republiky 2019 a obě vicemiss, též úvodní akcí projektu Křišťálové údolí alias Crystal Valley.

„Přehlídka každoročně ukazuje možnosti kombinací oděvu a bižuterie. Firmy na ni připravují náročné bižuterní kreace, které nejsou určené každodennímu nošení. I tak ale se ale mohou stát inspirací pro dámy, které třeba ještě bižuterii nepřijaly pro každodenní nošení. V našem kraji přitom vznikají bižuterní šperky, které používají světové módní domy,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Přehlídka má podtitul Double Fantasy, což napovídá, že tvůrci oděvních a bižuterních modelů dali v plné míře průchod svému umění a fantazii. Modely připravilo dvacet týmů, které vytvořily celkem šest desítek unikátních modelů. Módní show je součástí doprovodného programu Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec.

LK/Jan Mikulička