Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Křižovatka na jabloneckém Ostrém rohu se otevře až 16. října. Ulice V Aleji o den dříve

21. 09. 2020 | 8:56

Okružní křižovatka Ostrý roh v Jablonci nad Nisou bude znovu otevřená v normálním provozu až 16. října. Důvodem posunu uvedení křižovatky opět do provozu o pět dní je kolize s novým plynovodem, která nastala ve středu 16. září.

JNstavba ulice v aleji
STav ulice V Aleji. Foto: SMJ

Uzavírka Anenského nám. – stavba dešťové kanalizace

V současné době je už průjezdná ulice Fügnerova dle původního značení, v těchto dnech správci sítí pracují na rekonstrukci plynovodu a vodovodu. Hotové jsou práce na dešťové kanalizaci související s překopem vozovky a vyústění do Nisy. Nečekaně se objevily části starých dešťových svodů do Anenského nám. v havarijním a nefunkčním stavu, ty se objevily v souvislosti s výkopem správce plynovodu, který vyhloubil výkopy do normované hloubky pod Anenským náměstím, kde narazil na tyto historické svody.  Uzavírka Anenského náměstí potrvá do konce října, kdy do tohoto data bude provedena finální povrchová úprava v celé šíři vozovky v ulici Budovatelů a na Anenském nám.

Ulice V Aleji

Úsek stavby od ulice Souběžná po ulici Pivovarská bude ukončený do 15. října tohoto roku. V horní část stavby od ulice Pivovarská po ulici Pražskou, jejíž realizace je plánovaná do 15. října roku 2021, by měla společnost Metrostav letos provést maximum prací tak, aby bylo možné tuto část zprovoznit už na letošní zimu s tím, že příští rok stavbu dokončí.

JN/Jana Fričová