Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letos senioři připraví pochoutky z cuket. Ochutnávat se budou v Hotelu Praha

03. 10. 2019 | 13:16

Až do loňského roku probíhal v Jablonci nad Nisou Týden seniorů. Celkem se jich ve městě odehrálo osmnáct. Letos získal novou tvář a změnil se na Setkání seniorů. „Navazujeme tak na tradici, která vždy zaručovala bohatý a kvalitní program,“ říká Lucie Kocourková z jabloneckého magistrátu.

jídlozelenina
ilustrančí foto

Hotel, Uzel a cukety. Tak by se dala letošní setkání charakterizovat. Tato tři slova jsou totiž klíčová pro letošní program Setkání seniorů, který nabídne výlet, besedu a taneční odpoledne s ochutnávkou. „Ve středu 2. října se senioři vydali na výlet, ve čtvrtek 3. října do Jablonce přijede Radim Uzel a představí svůj nadčasový a originální pohled na život. Setkání seniorů vyvrcholí v pátek 4. října v sále Hotelu Praha, kde se uskuteční taneční odpoledne doplněné ochutnávkami a soutěžemi,“ vypočítává Lucie Kocourková.

„V pátek odpoledne jsem pozvaný na Cuketobraní do Hotelu Praha, což značí, že mě čeká ochutnávání pochoutek z cuket a jejich hodnocení,“ říká náměstek pro oblast humanitní a sociální David Mánek.

Čtvrteční beseda s Radimem Uzlem v kině Junior začíná v 15 hodin, stejně jako páteční Cuketobraní v Hotelu Praha, kde bude k tanci a poslechu hrát Swingový orchestr Vladimíra Vláška.


JN/Jana Fričová