Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město podpoří Ski Klub Jablonec milionem. Chlouba běžeckého lyžování potřebuje rozšířit zázemí

20. 09. 2020 | 13:52

Jablonec nad Nisou podpoří projekt Ski Klubu Jablonec n. N., z. s., na rozšíření zázemí a provozní kapacity sportovního areálu a poskytne mu účelovou investiční dotaci přesahující jeden milion korun.  

MSJSkiatlon divky
archivní ilustrační foto Artur Irma

Na investiční projekt rozšíření areálu získal Ski Klub Jablonec n. N. z. s., v roce 2019 dotaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy (MŠMT) přesahující pět milionů korun.  „Celkové náklady realizace byly 7,2 mil. Kč a rozdíl Ski Klub uhradil částečně ze svých zdrojů a z dvoumilionové zápůjčky od statutárního města,“ vysvětluje primátor Jiří Čeřovský a dodává: „Zastupitelé rozhodli podpořit investiční projekt spolku formou investiční dotace rovnající se částce 1 079 600 Kč.“

Dotace z rozpočtu města bude započtena proti splátkám dvoumilionové zápůjčky, jež byla splatná do konce září tohoto roku. Díky tomu kroku spolek uhradí městu 920 400 korun rozložených do pěti splátek s konečným termínem do 30. 9. 2024.

JN/Jana Fričová

Ski Klub Jablonec n. N. z. s.je jeden z největších (224 členů) a nejúspěšnějších (historicky více jak 200 titulů
  z republikových soutěží) oddílů běžeckého lyžování v ČR. Jde o nosný klub Svazu lyžařů ČR v přípravě talentované mládeže a pořádání lyžařských soutěží. Zabývá se výchovou mladých závodníků pro reprezentační družstva, kteří pak vozí medailové úspěchy z olympiád, MS i MSJ./www.skijablonec.cz

www.skijablonec.cz