Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Miroslav Kemel je muž dvou tváří a kariér. Když nekreslí fóry, zpívá a hraje na kytaru či ukulele

30. 11. 2022 | 5:52

Mirek Kemel Trio vystoupí 10. 12. od 16:30 v Kittelově domě v rámci Adventu na Kittelovsku. Miroslav Kemel je muž dvou tváří a dvou kariér. Svými originálními kreslenými vtipy zásobuje od roku 1991 denně české deníky (nejvíce Právo). Od mládí je také hudebníkem, byť první album vydal až v roce 2011. Mirkova písničkářská tvorba je, na rozdíl od jeho kreslířského projevu, vážná a výrazně poetická.

Kemel trio
Kreslíř a muzikant je uprostřed.

Miroslav Kemel – hudebník je člověkem spíše introvertním, nevtíravým, poetickým a zahloubaným, humor známý z jeho kreslených vtipů se v jeho písních hledá marně. Má skvěle odpozorované drobné životní situace, které dokáže rozvést bezmála ve fresku existenciálního významu.

Ukázka jednoho z kreslených vtipů z www.kemel.cz

Na Krásnou v Pěnčíně na Jablonecku přijede jeho Trio v sestavě Mirek Kemel – zpěv, ukulele, akustická kytara, Vlastimil Konopiský - akustická a elektrická kytara, zpěv a Tomáš Görtler – akordeon, zpěv

Kolem Kittelova domu i v domě samém bude v tom samén termínu celodenní program, Rorátní jitřní mše se zpěvy, Musica Rustica bude zpívat a hrát, uskuteční se i divadelní Vánoční hra alternativních divadelníků z Turnova a po celý den i adventní řemeslné dílny a adventní prodej rukodělných výrobků. Vedle sklářů se představí i např. tkaní, drátování či lití vosku i ohnivá řemesla.

TZ/Jan Sedlák, Kittelův dům