Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muzeum v Jablonci zkusí návštěvníky přilákat na bezplatný vstup. Ale jen v úterý a v říjnu

29. 09. 2020 | 16:18

Na bezplatné vstupné zkusí v říjnu přilákat návštěvníky Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Důvodem je nízká návštěvnost v důsledku koronavirové krize. Zdarma bude muzeum přístupné každé úterý v říjnu od 16:00 do 18:00, uvedla ředitelka muzea Milada Valečková.

JNkrystalMuzeum2top
Foto: Artur Irma

"Prázdninová návštěvnost byla výborná. Po prázdninách to jde ale prudce dolů. Nejsou školy, zájezdy, chodí jen pár individuálních návštěvníků," dodala. Odhaduje, že pokles oproti loňskému září může být tak poloviční.

Muzeum nabízí prohlídky stálých expozic nazvaných Nekonečný příběh bižuterie a Čarovná zahrada - české sklo sedmi století. Až do 1. listopadu je možné v rámci Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec 2020 navštívit také výstavu Trendy.Design.Produkce, jejíž součástí je i prezentace svítidel v nové skleněné přístavbě. Atypická stavba ve tvaru krystalu za 57 milionů korun se stavěla dva roky. Na výstavě se prezentuje to nejlepší, co se ve skle a bižuterii objevilo v posledních třech letech.

Foto: Artur Irma

Loni muzeum, jež patří pod ministerstvo kultury, navštívilo přes 40.000 lidí. Letošní novinkou je o hodinu posunutá provozní doba, místo od 9:00 má muzeum otevřeno od 10:00 a nekončí v 17:00, ale v 18:00. "To se osvědčilo, lidé chodí i před tou šestou," uvedla Valečková.

čtk