Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na bezpečnost u přehrady v Jablonci budou celé léto dohlížet vodní záchranáři 

12. 04. 2021 | 5:44

Jablonečtí radní odsouhlasili ve čtvrtek 8. dubna uzavření smlouvy s Vodní záchrannou službou ČČK Jablonec nad Nisou, na jejímž základě budou vodní záchranáři zajišťovat dozor u přehrady – na vodní hladině i na březích.

jablonec rybari na prehrade
Foto: JN

Svou službu začnou tříčlenné hlídky vodních záchranářů plnit od 25. června a na stanovišti setrvají do 5. září. V červnu a v září budou u přehrady pouze ve vybraných dnech, o prázdninách za příznivého počasí denně vždy od 8 do 20 hodin. „Město má zájem na tom, aby rekreace u mšenské přehrady byla nejen příjemná, ale hlavně bezpečná,“ připomíná primátor Jablonce Jiří Čeřovský.

„Město záchranářům bezúplatně zapůjčí motorový člun, záchranné pásy, neopreny, radiostanici, resuscitační vak a další materiál,“ říká vedoucí oddělení krizového řízení Vratislav Pavlín. K dispozici mají také předsunuté stanoviště pod Slunečními lázněmi. Za den služby tří záchranářů platí město 3600 korun.

JN/Jana Fričová