Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Den dětí má muzeum skla a bižuterie mimořádně otevřeno. Připraveny jsou korálkové dílny

30. 05. 2020 | 14:42

V pondělí 1. června od 10 do 18 hodin se v rámci Mezinárodního dne dětí mimořádně otevřou dveře Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Na děti čekají samoobslužné korálkové dílny, kvízy do expozic i tematické omalovánky.

Novinkou mezi muzejními programy je komiksový průvodce určený hlavně pro děti od 11 let. Ústřední postavou komiksu je tzv. Othello, jeden ze sbírkových předmětů patřících dříve zámožnému obchodníkovi s bižuterií. Oživlý exponát provede děti příběhem muzea
i českého sklářství. Jako bonus připravilo muzeum nově i brožuru s tematickými omalovánkami, za jejíž vybarvení mohou děti získat odměnu na pokladně muzea. Návštěvu muzea pak mohou příjemně zakončit tvorbou šperku z papírových a skleněných korálků.

Vstup je pro všechny děti zdarma, dospělí zaplatí snížené vstupné 50 korun.
Veškeré hry a kvízy jsou k dispozici na webu muzea: https://www.msb-jablonec.cz/muzeum-detem.

TZ