Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na jaře rozkvetou v Jablonci narcisy a tulipány. Radost pro oči vyjde městský erár na 130 tisíc 

03. 10. 2024 | 7:38

V těchto dnech se v Jablonci nad Nisou v několika částech města osazují záhony směsí cibulovin. Osazování probíhá s pomocí speciálního stroje a vyžádá si náklady ve výši 130 tis. Kč včetně DPH.
 

narcis
ilustrační foto

„Osázené záhony budou v pěti jabloneckých lokalitách, a to na křižovatce Pražská – Nová Pražská, v ulici Palackého před letním kinem, v parcích Gen. Mrázka, na křižovatce ulici Smetanova-Mánesova a v Nové Pasířské,“ jmenuje jednotlivá místa, jež zkrášlí záhony cibulovin, Klára Halamová z oddělení zelené infrastruktury jabloneckého magistrátu.

Na jaře příštího roku tak na křižovatce Pražská-Nová Pražská a před letním kinem na celkové ploše o rozloze 80 m2 vykvetou záhony plné narcisů, 10 tis. drobných cibulí ze směsi Natura Evolution je určených pro 50 m2 v parku Gen. Mrázka, stejně jako v parku Nová Pasířská. V parku na křižovatce ulic Smetanova a Mánesova se k narcisům přidají ještě tulipány.

JN/Jana Fričová