Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce klesla potřetí v řadě teplota k minus 20 stupňům Celsia. Série mrazivých nocí končí

03. 03. 2022 | 7:11

AKTUALIZOVÁNO: Dnešní noc na Jizerce v Jizerských horách nebyla tak mrazivá jako dvě předchozí, když teplota klesla pod minus 22 stupňů Celsia. Dnes k ránu klesla k minus 20 stupňům. Na stanici Jizerka-rašeliniště bylo minus 20,3 stupně a přímo na Jizerce minus 19,3 stupně, řekl ČTK Martin Hynčica z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

mrázNew
ilustrační foto

V dalších částech Jizerských hor byla noční teplotní minima mezi minus deseti až minus 15 stupni Celsia, pod minus deset stupni bylo i v krkonošském Harrachově. V níže položených částech Libereckého kraje teplota v noci klesla mezi minus čtyři až minus osm stupňů Celsia.

Podle předpovědi by mělo jít o poslední takto chladnou noc, dnes k večeru by se měla obloha zatáhnout a o nadcházející noci by mělo místy i sněžit. Přes den se teploty dostanou k pěti až osmi stupňům Celsia, nad nulou bude i na horách.

Zmrazky jsou na silnicích nižších tříd v západní části Krkonoš na Semilsku a policisté na svém dopravním webu varují před namrzlou vodou na silnici mezi Libercem a Kryštofovým Údolím u Hamrštejna. Povrchy vozovek v kraji jsou jinak suché a vymrzlé.

čtk