Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Den evropského dědictví se otevře i jablonecká radnice a budou k vidění opravené zasedačky i modely rozhleden

13. 09. 2019 | 7:29

Ke Dni evropského dědictví se stejně jako v předešlých letech připojí také jablonecká radnice. Návštěvníci si v sobotu 14. září budou moci kromě jiného prohlédnout nově zrekonstruované zasedací sály.

TvLKsaljabloneckaradnice1 menší
Foto: Artur Irma

Jablonecká radnice je vybudovaná v klasicistním stylu s prvky art deco. V posledních letech se postupně vrací ke své původní podobě, kterou ve třicátých letech minulého století navrhl architekt Karl Winter. Tomu město odhalilo letos v srpnu pamětní desku ve vstupní hale radnice, jejímž autorem je akad. soch. Jiří Dostál.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout obřadní síň, sekretariát, pracovnu a zasedací místnost primátora, kde uvidí městské insignie, pamětní medaile nebo šaty města. K nahlédnutí budou také zrekonstruované zasedací sály ve 2. patře. V tom ve 3. patře, který je také po rekonstrukci, budou vystavené modely jabloneckých rozhleden. A zájemci se budou moci rozhlédnout také z radniční věže,“ láká do radnice na Den evropského dědictví vedoucí kanceláře primátora Jana Matěchová s tím, že letos je bohužel mimo provoz návštěvnicky atraktivní pater noster.

Radnice bude 14. září otevřená od 9 do 17 hodin.

TZ/Adéla Říhová