Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na tradičním výročním setkání zazpívá jabloneckým seniorům JUDr. Ivo Jahelka

24. 09. 2020 | 18:02

Již 20 let se na přelomu září a října jablonečtí senioři setkávají na kulturních akcích, které pro ně připravuje statutární město Jablonec nad Nisou spolu s Centrem sociálních služeb. Letošní setkání bude probíhat od 29. září do 2. října.

senioři jb tyden senioru
Foto: JN

Programová nabídka potěší určitě milovníky historek ze soudních přelíčení, které do hudební podoby převádí JUDr. Ivo Jahelka. Společně s ANTIKVARTETEM Dušana Vančury a s Jiřím Holoubkem zpříjemní úterní odpoledne 29. září v kině Junior. Původně plánovaný pořad s Václavem Větvičkou, který je znám z vysílání Českého rozhlasu Dvojka nebo z Receptáře, jeho aktér zrušil.

„Omlouváme se za změnu v programu. Pan Větvička kvůli současné rodinné situaci vystoupení zrušil. Jako adekvátní náhradu jsme zajistili vystoupení Ivo Jahelky s Antikvartetem Dušana Vančury,“ říká Lucie Kocourková z oddělení sportu a kultury, která věří, že změna vystupujícího dobrou pohodu nepokazí. Kromě Ivo Jahelky hudebním vystoupením přispěje také Antikvartet Dušana Vančury, jenž se i přes smutnou událost rozhodl pokračovat, protože Dušan Vančura vždycky říkal: „Lidé odcházejí, ale písničky zůstávají“.

První říjnový den senioři pojedou na výlet, jehož cíl je zatím překvapení, ale bude jako vždy zajímavý a inspirující. Setkání seniorů vyvrcholí v pátek 2. října tanečním odpolednem s názvem Medobraní v sále Hotelu Praha. Ty správné struny k tanci v těle naladí a k poslechu zahraje Swingový orchestr Vladimíra Vláška, který je zárukou, že odpoledne bude plné hudby, tance a krásných melodií. „Stále je však třeba sledovat aktuální vývoj opatření ohledně epidemiologické situace na území České republiky. Aktuální informace o konání Setkání seniorů budou uvedené na webových stránkách města,“ upozorňuje Kocourková.

29. 9. | SETKÁNÍ SENIORŮ - JUDr. IVO JAHELKA a ANTIKVARTET DUŠANA VANČURY | Kino Junior – 15 hod.

Vstupenky k vyzvednutí v pokladně Eurocentra. Vstup volný – kapacita omezená!

1. 10. | VÝLET SENIORŮ

Cíl a rozpis zastávek bude upřesněn během září na webových stránkách města. Registrace od 17. září od 8:30 hodin na tel. č. 728 616 492. Kapacita omezená!

2. 10. | TANEČNÍ ZÁBAVA PRO SENIORY „MEDOBRANÍ“ | Hotel Praha – 15 hod.

K tanci a poslechu hraje Swingový orchestr Vladimíra Vláška. Registrace od 18. září od 8:30 hodin na tel. č. 728 616 492.

Vstup volný – kapacita omezená!

JN/Jana Fričová