Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na tramvaj bude Jablonec přispívat více jak 1,5 mil. měsíčně. Roční taxu se podařilo snížit o 7,5 milionu Kč

08. 01. 2021 | 13:19

Provoz tramvajové linky budou společně financovat statutární město Jablonec nad Nisou a Liberec a Liberecký kraj. Jablonec se bude v roce 2021 podílet částkou 18,8 mil. korun. Podíl na spolufinancování vychází z uzavřené Smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících tramvajovou linkou č. 11 na území statutárního města Jablonec nad Nisou. 

JNTramBudovatelů
archivní foto

„Původně měl Jablonec na rok 2021 stanovenou zálohu ve výši 26,3 mil. korun. Po několika jednáních s Dopravním podnikem Liberce a Jablonce nad Nisou se nám zálohu podařilo snížit na částku 18,8 mil. korun na rok 2021,“ konstatuje jablonecký ekonomický náměstek Milan Kouřil s tím, že město bude stanovenou zálohu hradit měsíčně, a to ve výši 1,6 mil. korun. 

Mimo zálohových plateb pak DPMLJ každý rok ještě v dubnu vyúčtuje skutečné náklady a rozdělí mezi jednotlivé objednatele. Stejně tak vyúčtování za rok 2020 bude Jablonec znát v dubnu tohoto roku. „V předešlých letech tak město za provoz tramvajové linky číslo 11 kupříkladu za rok 2018 doplácelo 847 tis. korun, za rok 2019 tato částka přesáhla 5,6 mil. korun,“ dodává Kouřil.


JN/Jana Fričová