Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na žádost Jablonečanů město postaví nový chodník s osvětlením. Hotov bude v říjnu

19. 07. 2021 | 8:11

Jablonec nad Nisou zahájil úpravu komunikace pro pěší spojující ulice Na Ostrohu a Liberecká. Nový chodník a schodiště včetně veřejného osvětlení bude hotový nejpozději do října a město za práce zaplatí necelých 1,6 mil. korun bez DPH.

JNchodník
Foto: SMJ

„Na místě vyšlapané pěšiny tak bude nový chodník z betonové dlažby v celkové délce 151 metrů se schody a ocelovým zábradlím. Součástí stavby je i veřejné osvětlení – instalovat zde budeme sedm nových stožárů, a výsadba veřejné zeleně. Projekt jsme připravili na základě četných žádosti veřejnosti,“ konstatuje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Celý projekt pěší komunikace Na Ostrohu x Liberecká musí být dle smlouvy hotový nejpozději do 30. září, náklady jsou vyčíslené na částku 1 550 tis. korun bez DPH. 

Stavbou vznikne v místě vyšlapané pěšiny více jak stopadesátimetrový chodník z betonové dlažby předělený vždy několika schody, který bude osvětlený sedmi novými stožáry veřejného osvětlení.

„Zásadní úpravou projde i okolní zeleň. Křoví a náletové dřeviny budou vymýcené, pět vzrostlých stromů ochrání dřevěné bednění,“ připomíná Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby s tím, že v souvislosti se stavebními pracemi město odstraní také černou skládku, která vznikla pod zdejšími garážemi. „Projektant myslel také na maminky s kočárky, pro které vytvořil objízdnou trasu ze žulového písku,“ říká Mikulášek a dodává: „Žádáme občany, aby na stavbu nevstupovali a předešli tak případnému zranění. Zvolte raději včas náhradní bezpečnou trasu.“

JN/Jana Fričová