Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nabídka zboží i otevírací doba obchodních řetězců v Jablonci se nemění

13. 03. 2020 | 17:00

Jablonecký primátor Jiří Čeřovský se sešel se zástupci obchodních řetězců působících na území města. Všichni se shodli na tom, že zásobování potravinami je bez problémů a obchody otevírací doby nemění.

nákup shopping-2615482 1280
Ilustrační foto

Zásobování jednotlivých obchodů probíhá naprosto bez problémů a lidé se nemusí bát nedostatku potravin ani dalších položek. Prodejny nezkracují otevírací hodiny a lidé nemusí nakupovat do zásoby. „Jediné, co nám chybí, je dostatek personálu, který by stihl zboží vyrovnávat do regálů,“ posteskl si na schůzce s primátorem Jan Vachoušek z řetězce prodejen Lidl. Personální nedostatky začínají pociťovat také v Kauflandu v Jateční ulici.

Všechny prodejny v Jablonci nad Nisou zvýšily svá hygienická opatření, která spočívají v častějších úklidech a desinfekci bezoplachovými desinfekčními prostředky např. pásů u pokladen, toalet, zábradlí a madel u eskalátorů či výtahů.

Jistá omezení dle nařízení vlády muselo přijmou OC Central. „Zavřeli jsme všechna občerstvení, hernu pro děti, otevřená je zatím kavárna, která však má vchod pouze z ulice, do pasáže je uzavřená. Zatím jsou v provozu všechny prodejny v obchodním centru. Je ale možné, že dojde k nějakým omezením v souvislosti s personální situací vzniklou absencí maminek, jež budou muset zůstat doma se svými dětmi. Rozhodně se ale nebude jednat o zásadní omezení,“ řekl ředitel centra Aleš Stupka, který dodal, že razantnější přístup bude mít bezpečnostní služba vůči hloučkům srocující se mládeže, případně bezdomovcům.

V Jablonci nad Nisou má tři prodejny řetězec AHOLD (OC Centrum, Na Vršku a Rýnovka), dvě KAUFLAND (ul. Jateční a Mšeno) a Penny (ul. Palackého a Ivana Olbrachta, po jedné OBI, Lidl, Billa a Tesco.

TZ/Jana Fričová