Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Národní cenu sociálních služeb Pečovatelka roku 2020 získala Jana Pácaltová z Jablonce

28. 10. 2020 | 12:36

Sociální pracovnice z Centra sociálních služeb Jablonec nad Nisou Jana Pácaltová získala ocenění v rámci Národní ceny sociálních služeb – Pečovatel/ka roku 2020. Odborná porota ji vybrala z pracovníků nominovaných do 8. ročníku soutěže.

Jana Pácaltová 4
Foto: JN

„Na jednotlivá ocenění národní soutěže mohou být každoročně navrženi mimořádně kvalitně pracující, obětaví a zodpovědní pracovníci a pracovnice sociálních služeb. Hodnotící komise je složená z odborníků v oblasti sociálních služeb. Pravdou je, že v případě Jablonce stačí sáhnout do naší databáze oceněných pečovatelek, jejichž taktéž osmý ročník letos proběhl v září. Na svém kontě mám teprve ročníky dva, ale musím říci, že jsem během těch dvou let poznal 18 úžasných žen, které nehledí na své pohodlí a svou práci věnují druhým,“ říká jablonecký náměstek primátora pro sociální oblast David Mánek a dodává: „Je skvělé, že pečovatelkou roku 2020 se opět stala sociální pracovnice z Jablonce nad Nisou. Letos jsme předávali v městské divadle ocenění Jarmile Machové z Diakonie ČCE Jablonec n. Nisou, která je držitelkou stejného národního titulu z roku 2012, k němuž připojila i titul krajský. Svědčí to o tom, že v Jablonci jsou skutečně kvalitní pracovnice,“ uzavírá Mánek.

Cílem národní soutěže je ocenit pracovníky ve všech druzích sociálních služeb včetně manažerů. Návrh na jednotlivá ocenění je možné posílat ve třech kategoriích, a to pracovník v sociálních službách (pečovatel/ka v terénních, ambulantních a pobytových službách), sociální pracovník a manažer sociálních služeb. Nominovat mohou uživatelé služeb, jejich rodiny a přátelé, spolupracovníci a vedoucí služeb a zařízení, letošní nominace probíhala od 15. června do 10. října. Ve dnech 1.-11. listopadu může ještě veřejnost udělit svůj hlas jednomu z nominované dvacítky, vítěz získá Cenu veřejnosti (hlasovat je možné na http://www.apsscr.cz/narodni-cena/o-projektu). Vyhlášení výsledků a předání cen se koná 1. 12. 2020 na Novoměstské radnici v Praze. Pořadateli celé události je Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky (APSS ČR) a Diakonie ČCE.

JN/Jana Fričová