Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice Tanvald investovala téměř 3,5 milionu do nového vybavení, má i nejmodernější endoskopickou věž

27. 06. 2019 | 13:23

Nemocnice Tanvald pořídila v květnu tohoto roku novou endoskopickou věž v hodnotě 2,5 milionu korun a 16 komfortních lůžek za bezmála 950 000 Kč. Lékaři tak mají k dispozici vysoce moderní přístroj nejen na diagnostiku zažívacího traktu, ale i jeho léčbu. Pro pacienty bude pobyt v nemocnici díky novým lůžkům opět pohodlnější.

endoskopVez
ilustrační foto z www.remedis.cz

Skupina VAMED MEDITERRA je členem nadnárodního holdingu VAMED, který je vedoucím globálním poskytovatelem celé řady služeb pro nemocnice a další zdravotnická a lázeňská zařízení ve světě. Od výstavby nemocnic až po celkové provozní řízení takových zařízení. Historie holdingu VAMED sahá až do roku 1982 a v současnosti působí ve více než 80 zemích světa. 

VAMED MEDITERRA provozuje v České republice celkem devět zdravotnických zařízení a nově také střední zdravotnické školy na Mělnicku. V minulém roce oslavila 10 let na českém trhu. Za tu dobu získaly její jednotlivé nemocnice a kliniky řadu prestižních ocenění a certifikací, ať už za finanční stabilitu či za pozitivní hodnocení pacientů. 

 

Nová endoskopická věž patří mezi nejmodernější přístroje tohoto typu. „Velkou výhodou přístroje je především kvalitní obraz v HD kvalitě a vysoká rozlišitelnost při vyšetřování zažívacího traktu, a to jak žaludku, tak i střeva. Dokáže rozlišit drobné patologické změny na sliznici díky možnosti přiblížení – zoomu a navíc disponuje důležitou funkcí – tzv. NBI (Narrow Band Imaging). Jedná se o zobrazovací techniku, která umožňuje zobrazení sliznice v jiném barevném světelném spektru, a tím na ní dokáže blíže specifikovat a rozlišit patologické změny,“ přibližuje MUDr. Pavla Vaňková, lékařka gastroenterologické ambulance Nemocnice Tanvald, kterou provozuje skupina VAMED MEDITERRA.

Věž se skládá z velkého monitoru a procesoru se světelným zdrojem, který umožňuje pořídit záznam fotosnímků. Součástí věže je nová odsávačka, oplachová pumpa a elektrokoagulační jednotka včetně zcela nového typu argon plazma koagulace. Tato zařízení slouží k bezpečnému a vysoce efektivnímu provedení polypektomií (odstranění polypů z trávicího traktu) a zastavení krvácení, případně k dalším výkonům. Nemocnice také zakoupila nový videokolonoskop nejvyšší řady, který plně využije všechny možnosti a funkce zakoupené věže. Gastroenterologická ambulance v Nemocnici Tanvald je navíc i centrem pro screeningovou kolonoskopii.

Další investicí Nemocnice Tanvald se stal nákup 16 vysoce moderních lůžek pro pacienty. „Komfort pacienta při hospitalizaci je pro nás velmi důležitý. Nově pořízené postele jsou proto velmi pohodlné a snadno polohovatelné a navíc jejich výborné konstrukční řešení usnadňuje práci i našemu zdravotnickému personálu při manipulaci s pacientem,“ uzavírá MUDr. František Očenáš, provozní ředitel Nemocnice Tanvald.

TZ Nemocnice Tanvald