Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice v Jablonci přemístí a rozšíří ambulance pro porodnici a gynekologii

04. 07. 2024 | 16:34

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou zahájila rekonstrukci prostor, kam ještě letos přemístí ambulance pro porodnici a gynekologii. Jejich úprava bude stát skoro 16 milionů korun, z toho 15 milionů pokryje dotace od města. Stěhováním získají ambulance více místa, rozšíří se jejich nabídka i zvýší komfort pro pacientky. ČTK o tom dnes informovala mluvčí nemocnice Jana Luňáková.

JNnem2
archivní foto jablonecké nemocnice

"Nová gynekologická i porodnická ambulance bude ve všech ohledech lepší než ta současná. Především se zaměřujeme na rozšíření ultrazvukových vyšetření, urogynekologické poradny a ambulance dětské gynekologie. Kromě toho rozšíříme spektrum péče o specializované poradny prekancerózní, endometriozovou a myomovou," uvedla mluvčí.

Důležitým důvodem pro přemístění ambulancí je podle ní také oddělení ambulantního traktu od hospitalizačního. "Což zvýší komfort a soukromí pacientek. Významně se také zvýší prostor v ambulancích, což nám umožní poskytovat kvalitnější péči a zlepšit celkový zážitek pacientek při návštěvě naší ambulance," dodala.

Ambulance pro porodnici a gynekologii jsou zatím v přízemí chirurgického pavilonu. Nyní pro ně řemeslníci upravují část čtvrtého patra, kde dříve byly kanceláře vedení nemocnice a oddělení ARO a jednotky intenzivní péče. "Stavební práce a následné vybavování prostor nábytkem by mělo být hotové do konce srpna, poté bude následovat stěhování," uvedla Luňáková.

Podle ní do budoucna nezůstanou prázdné ani současné prostory gynekologicko-porodnické ambulance. "Budou využity pro rozšíření gastroenterologického oddělení," dodala mluvčí nemocnice.

čtk