Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová okrsková služebna jabloneckých strážníků bude na sídlišti Na Vršku

29. 05. 2023 | 14:54

Novou okrskovou místnost otevře v průběhu června Městská policie Jablonec nad Nisou na sídlišti Na Vršku. Zázemí bude mít okrskář v bývalé provozovně sklenářství. Cílem je rozšířit kontrolní místa a zvýšit bezpečí na sídlišti.

Městská Policie jablonec má nový vozidlo
Ilustrační foto

„Po jednání se zástupci majitele obchodního areálu, společnosti Albert, chystáme nájemní smlouvu a pak už budeme jen řešit novou výmalbu zázemí městské policie a polep výkladní skříně, kde bude i telefonní číslo na příslušného okrskáře. Poté služebnu otevřeme, což bude v průběhu června,“ říká jablonecký primátor Miloš Vele s tím, že už nyní se městský kamerový systém (MKDS) rozšířil o nový bod. „Tato nová kamera vidí do průchodu, kam kamera umístěná na věžáku dosud neviděla. V tuhle chvíli monitorují situaci na sídlišti dva kamerové body a připojí se tedy ještě nová služebna,“ doplňuje primátor.

Otevření služebny neznamená, že tam bude mít okrskář pevné provozní hodiny. „Dříve to tak v jednotlivých okrskových místnostech bylo. Provoz od do jsme zrušili v době pandemie a pak už jsme jej znovu neobnovili, protože jsme zjistili, že není potřeba. Obyvatelé znají přímý kontakt na svého okrskáře, a to jak e-mail, tak telefon. Proto si mohou dohodnout schůzku ve služebně. Strážník tak bude v okrskové místnosti přítomný nepravidelně, bez předem daného rozpisu. Služebna bude sloužit také jako zázemí asistentů prevence kriminality, což je další důležitá složka městské policie,“ informuje ředitel MP Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Nespokojenost obyvatel sídliště Na Vršku a jejich stížnosti na velké množství opilých osob v lokalitě vyvolala už loni změnu obecně závazné vyhlášky o zákazu pití alkoholu na veřejnosti, která platí od loňského července a rozšiřuje území, kde se alkohol pít nesmí.

JN/Jana Fričová