Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novela vyhlášky umožní používání veřejných grilů na jabloneckém Tajvanu i u hráze přehrady

29. 09. 2024 | 10:19

Zastupitelstvo města Jablonec nad Nisou projednalo návrh na vydání změnové obecně závazné vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 4/2018 o zajištění čistoty ulic a veřejných prostranství a ochraně životního prostředí. Novela se zaměřuje na úpravu pravidel pro rozdělávání ohňů na veřejných místech.

gril
ilustrační foto

Hlavní změnou je doplnění míst s veřejným grilem do seznamu lokalit, kde je povolené rozdělávání ohňů. „Tento požadavek vyvstal v souvislosti s instalací nového veřejného grilu v blízkosti stánku U Hráze, další úpravou je aktualizace ohnišť na Tajvanu, kde vzniklo nové ohniště, a to původní bylo zrušené,“ připomíná Lenka Opočenská, náměstkyně pro životní prostředí a strategii Jablonce nad Nisou.

Novela mění přílohu vyhlášky, která specifikuje jednotlivé lokality s veřejnými ohništi a grily, včetně mapového zakreslení těchto míst. Ostatní ustanovení původní vyhlášky zůstávají beze změny. Novela přinese možnost bezpečného grilování na určených veřejných místech a přispěje k lepšímu využívání městské infrastruktury.

JN/Jana Fričová