Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O odpočinkové zóně hlavního partnera J50 zahraje Divokej Bill. Dobročinná energie přispěje na elektrokola pro Koloseum

06. 02. 2020 | 19:59

Skupina ČEZ je letos již posedmé partnerem největšího domácího lyžařského svátku - Jizerské padesátky, jejíž 53. ročník se koná od 7. do 9. února v Bedřichově. Nejen sportovní fanoušky zve na liberecký hudební Energy Fest nebo do své ČEZ Energy zóny v místě závodu. Také letos může každý v bílé stopě i mimo ni svou energií pomoci dobré věci.

J50ČEZ Energy zóna byla doslova v obležení
Foto: ČEZ

Tisíce závodníků různých národností, skvělé výkony a jedinečná atmosféra; to vše a mnohem více je ČEZ Jizerská 50! O druhém únorovém víkendu odstartuje v Bedřichově v Jizerských horách už 53. ročník legendárního závodu na 50 km a závody v dalších, kratších disciplínách. Skupina ČEZ, generální partner hlavního závodu, připravila pro závodníky i diváky opět bohatý doprovodný program.

V sobotu 8. února se v Liberci odehraje hudební Energy Fest. Publikum nejdříve rozehřejí Portless a poté to na pódiu rozjede folkrocková skupina Divokej Bill. Zábavu i odpočinek v místě závodů pak najdete v ČEZ Energy zóně. K dispozici v ní budou relaxační zóna, stylový foto koutek, drobné reklamní dárky a v neposlední řadě dva sportovní trenažéry, na nichž se pohybem bude pomáhat realizaci projektu dětského hřiště v Bedřichově. Tentýž projekt podpoří i každý účastník hlavního závodu. Celkovou ujetou vzdálenost v bílé stopě i na trenažérech pak na finanční podporu obci Bedřichov převede Nadace ČEZ.

Foto: ČEZ

V bílé stopě s EPPkou

Pomáhat na dálku mohou i všichni uživatelé aplikace EPP – Pomáhej pohybem, když nejen na běžkách, ale třeba i během či chůzí podpoří nasazený projekt liberecké organizace MCU Koloseum. Za přidělené body jí Nadace ČEZ poskytne finanční příspěvek na nákup čtyř elektrokol pro osobní asistentky, které se tak snáze dostanou ke klientům i do vzdálenějších čtvrtí. V předchozích ročnících Jizerské padesátky pomohla energie závodníků i fanoušků v Energy zóně například Centru handicapovaných lyžařů, které mimo jiné pořádá výukové kurzy lyžování pro tělesně postižené děti a dospělé. Rovněž přispěla k výstavbě volnočasového Bike Skill centra v Bedřichově.

TZ ČEZ